Kees Daemen is op 2 oktober 2021 vanwege  zijn 50-jarig lidmaatschap van  het Cloveniersgilde Sint Bavo in Rijsbergen gehuldigd.

Kees is 2x koning geweest , en 20 jaar vaandrig.

Kees is met zijn 88 jaar het oudste lid van de vereniging en met 50 jaar lidmaatschap ook het langst lid, hij is daarom al geruime tijd ouderman en als zodanig lid van de adviescommissie.

Kees laat geen vergadering voorbijgaan en heeft altijd een grote inbreng. Met zijn waardevolle opmerkingen houdt hij het bestuur scherp, vooral als het gaat om het in stand houden van de gildetradities.

Hij heeft gedurende zijn lidmaatschap ontzettend veel werk voor het gilde verricht. Elke steen van ons clubgebouw “de Snaphaan” is tijdens de bouw letterlijk door zijn handen gegaan.

Vanwege al zijn verdiensten heeft Kees 10 jaar geleden van uw voorganger, burgemeester Poppe – de Looff, een koninklijke onderscheiding gekregen.

De laatste 20 jaar heeft Kees de rol van vaandrig vervuld. Hij liep met het vaandel voorop in alle optochten, samen met zijn broer Jac die als cornet, vaak te paard, de wimpel droeg. Hij bracht tijdens officiële gelegenheden de vaandelgroet namens het Gilde. Kees heeft te kennen gegeven dit gezien zijn hoge leeftijd niet meer te kunnen uitvoeren en heeft het vaandel overgedragen aan zijn kleinzoon Dennis.

Overdracht  van het Vaandel van Kees Daemen aan zijn kleinzoon Dennis

Installatie  van mevr .J G.P.  Vermue, burgemeester van de gemeente Zundert als over-deken van Cloveniersgilde St. Bavo te Rijsbergen.

Dit vond  plaats op zaterdag 2 oktober 2021. Zij kreeg daarbij de hoed en de sjerp uitgereikt.

Sponsoren