Jac Daemen

Cornet.

Overleden 19 augustus 2021

In 1970, 51 Jaar geleden werd Jac Daemen op 34-jarige leeftijd lid van Gilde St. Bavo. Sinds die tijd heeft hij heel wat teerfeesten en gildedagen meegemaakt. Hij was een echt gezelligheidsmens en sloeg deze gebeurtenissen dan ook nooit over. Ook op sportief vlak stond Jac zijn mannetje en schoot niet onverdienstelijk.

Binnen het gilde had Jac een speciale rol. Hij was onze Cornet, en droeg als zodanig de Wimpel. Die rol werd eerst door zijn vader vervuld en kwam vrij in 1984 toen zijn vader, Piet Daemen, overleed.

Zijn rol als Cornet vervulde Jac met de volle overgave die we van hem zo goed kennen. Een oude traditie, met het paard de weg vrijmaken voor het aankomende Gilde, heeft hij in ere hersteld. Bij elke optocht regelde hij een paard, meestal een Belgische knol, en reed met zijn Wimpel dan trots voor het Gilde uit. Hij was zo een echt boegbeeld voor het Gilde!

Vorig jaar hebben we Jac gehuldigd met zijn 50-jarige Gilde-jubileum. Helaas konden we in verband met de corona hier niet het feest van maken dat we graag hadden gewild. Ook met de gezondheid van Jac ging het niet zo best. Toch hebben we Jac en Netje een mooie dag kunnen bezorgen op het erf van hun boerderij aan de Laguitensebaan. Jac genoot zichtbaar van de mooie woorden van de burgemeester en het herinneringsbord dat aan hem werd uitgereikt. Maar wat hem helemaal trots maakte was dat zijn zoon Patrick zichzelf aandiende als nieuwe Cornet en dat de Wimpel opnieuw van vader op zoon werd doorgegeven.

Jac was een bijzonder mens. Gedreven, sportief, humoristisch, behulpzaam en altijd opgewekt.  Wij zijn er heel erg trots op dat we hem als gildebroeder in ons midden hebben gehad.

 

Sponsoren